Je bekijkt nu Wat gebeurt er al veel…

Wat gebeurt er al veel…

NIEUWS VANUIT DE ORGANISATIE

Domeingroepen Nu de werkgroep organisatie wat groter is geworden is er een nieuwe verdeling gemaakt wat betreft de verschillende Domeingroepen. Ieder lid is het aanspreekpunt van 1 of 2 domeinen. Mocht je bij een specifieke domeingroep aan willen sluiten of heb je ergens een vraag over dan kun je hiervoor bij de volgende personen terecht:

  • Bert Engelbart: Domein Cultuur & ontspanning en Domein Lokale Economie
  • Toon van Lieshout: Domein Digitale infrastructuur en Domein Regionale Nutsvoorziening
  • Sigrit Baartman: Domein Gezondheid
  • Kasia Huisman: Domein Educatie
  • Alexander den Otter: Domein Voeding
  • Maja van Houting: Domein Samen wonen

FLYER In de vorige nieuwsbrief vertelden we jullie al dat de flyer voor NIEUW OSS en omgeving in de maak was. Inmiddels is de flyer gedrukt, super mooi geworden, en klaar voor verspreiding. Heb jij of weet je een mooie locatie waar deze flyer zeker een plaatsje mag krijgen, laat het dan weten. Wij hopen dat we er met elkaar voor gaan zorgen dat NIEUW OSS en omgeving heel snel meer bekendheid gaat krijgen. Wil je flyers verspreiden of ophalen voor in je eigen praktijk/bedrijf, neem dan even contact op met Bert.

 


NIEUWS VANUIT DE DOMEINGROEPEN

Domein Samen wonen, Gebruik maken van elkaars kwaliteiten en talenten. Vanuit de domeingroep Samen wonen/ Samen leven wordt iedereen uitgenodigd om meer gebruik te gaan maken van elkaars kwaliteiten of talenten. Iedereen heeft iets bij te dragen, van klein tot groot, waarmee je iets kunt betekenen voor de ander. Of het nu gaat om een boodschap doen, je iets kwijt wil uit je moestuin, een avondje op wil passen, kinderen wil ondersteunen bij hun huiswerk, beschikbaar bent voor een coachgesprek of een massage, pc problemen op kunt lossen, maar denk ook aan de wat grotere klussen, zoals het schilderen van een huis, een tuinklus, timmer/loodgieter/ electra-werkzaamheden, juridische of boekhoudkundige ondersteuning etc., alles is even waardevol. Het is voor iedereen een geruststelling om een overzicht van fijne en betrouwbare mensen in je directe omgeving te hebben die je mag benaderen als je ergens hulp bij nodig hebt.

Doe je mee? Alle info over dit initiatief vind je op de website .

Het actuele aanbod kun je downloaden na het invoeren van een wachtwoord en is uitsluitend toegankelijk voor leden van NIEUWOSS en omgeving. Mail hiervoor naar domein Samen wonen of stuur een prive-bericht op telegram


Domein Gezondheid In deze groep zien we mooie initiatieven ontstaan om samen interessante lezingen en/of andere activiteiten omtrent gezondheid te bezoeken. Zo bezochten ze een Moringakwekerij, was er een zoom-meeting van Beter in de buurt en hebben ze zich verdiept in de Germaanse geneeskunde. Kortom veel in ontwikkeling wat een mooie basis aan kennis in deze groep brengt.

Domein Digitale infrastructuur, LTO filosofie Via Toon van Lieshout werd er een oproep gedaan of er interesse was voor de ontwikkelingen van Little Tech. Een digitale route naar steeds meer vrijheid zonder ons zorgen te maken over censuur. Hier was veel belangstelling voor en dit gaat dan ook zeker een vervolg krijgen in de vorm van een info-avond.

Domein Voeding In de domein groep Voeding zagen we hoe het initiatief werd opgepakt om het schrikkelbos te bezoeken in Heesch. Interessant om van gepassioneerde mensen hun verhaal te mogen horen. Ook werd er besloten eens een rondje te gaan fietsen/wandelen in eigen omgeving om zo de boeren en/of verkoop aan huis in kaart te kunnen brengen. Hier gaan we vast en zeker nog meer over horen.


Domein Cultuur & ontspanning

Picknick De domein groep cultuur & ontspanning organiseerde op 10 juli j.l. een picknick voor de leden van NIEUW OSS en omgeving. Op een prachtige plek in de natuur, tussen Oss en Heesch, verzamelde zich vanaf 12.00 uur een mooie groep deelnemers en was er een prima opkomst. Het werden dan ook een paar gezellige uurtjes, waarin er fijne gesprekken plaats vonden en we getrakteerd werden op een geweldig optreden door Joost, waarbij ook de inwendige mens zeker niet vergeten werd. Kortom een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar!


VAKANTIETIJD

Als organisatie gaan we nog even met een aantal zaken door die aandacht vragen. De domeingroepen als ook de inloopavonden zullen de komende weken wel even op een wat lager pitje gaan functioneren. Tijd voor rust, ruimte, genieten van het mooie weer en elkaar.

Wij wensen jullie een heerlijke zomer toe!

Werkgroep organisatie NIEUW OSS en omgeving