Je bekijkt nu Hoe kunnen we het anders doen 💌

Hoe kunnen we het anders doen 💌

De vakanties zitten er weer op en langzaam begint er voor de meesten weer een beetje regelmaat te ontstaan. Zo hebben ook wij, als werkgroep organisatie, deze week de draad weer opgepakt en was er een fijne inspirerende bijeenkomst waarin een ieder heeft uitgesproken hoe hij/zij er op dit moment in staat. Hierover willen we graag open en transparant naar jullie zijn.

Op dit moment gebeurt er ontzettend veel op het wereldtoneel en lijken we met een noodgang de ‘verkeerde’ kant op te gaan. Toch, als je uitzoomt, is dat eigenlijk niet zo.

Alles wat er gebeurt is nodig om mensen bewust te laten worden van het feit hoe het huidige systeem in elkaar steekt. Daarnaast mogen we beseffen dat we hier allemaal een aandeel in hebben. We hebben het met elkaar, zonder dat we ons daar echt bewust van waren, zo ver laten komen.

Op het moment dat je dat gaat zien kun je een keuze maken om hier energie in te blijven stoppen door in angst, boosheid en het constant maar weer delen van de ‘negatief getinte’ berichten te gaan zitten of je gaat kijken naar hoe we het anders zouden kunnen doen.

En dat is nu precies wat we met Nieuw OSS en omgeving, op basis van het gedachtegoed Society 4.0, samen met jullie op willen pakken. Laten we onze energie op een positieve manier gebruiken!

Hoe dit handvatten te geven blijkt echter best lastig. Dit ervaren we in de diverse domeingroepen maar zeker ook bij ons als werkgroep. We kunnen het namelijk niet alleen en hebben jullie allemaal nodig om samen iets nieuws op te bouwen.

We hebben dan ook besloten dat we voor nu de oprichting van een coöperatie even parkeren en eerst gaan investeren in het realiseren van een gemeenschap/community.

Verbinden, delen, er voor elkaar zijn, om van daar uit vanzelf weer nieuwe initiatieven te laten ontstaan.

 

Dit gaan we doen middels het organiseren van info bijeenkomsten met een sociaal karakter. We gaan mensen uitnodigen met een interessant verhaal, gerelateerd aan 1 van de domeinen, waarbij er ruimte voor interactie zal zijn. Daarnaast zijn deze bijeenkomsten bedoeld om elkaar beter te leren kennen, je ideeën te ventileren en samen met ons te kijken hoe jij een bijdrage zou kunnen leveren aan Nieuw OSS en omgeving.

Komende week gaat de Domeingroep Cultuur & Evenementen brainstormen hoe hier het beste een invulling aan kan worden gegeven om daarna, in samenspraak met de werkgroep organisatie, een programma op te stellen. Zodra hier meer over bekend is zullen we dit uiteraard met jullie delen.

Wij hopen jullie te mogen ontmoeten!

Werkgroep organisatie
Nieuw OSS en omgeving